Nieuws

05 juni 2023

HTM werkt aan sporen, wissels en bovenleiding

Gevolgen voor tram 2, 3, 4 en 12

HTM werkt van zaterdag 8 juli t/m donderdag 3 augustus aan sporen, wissels en bovenleiding op de Lijnbaan en de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Dit grootschalige onderhoud heeft gevolgen voor tram 2, 3, 4 en 12. De route van tram 3 wordt in twee delen opgesplitst; op het Haagse deel rijdt een bus en vanaf het Haagse centrum naar Zoetermeer rijdt tram 3. Tram 2 en 4 worden omgeleid en tram 12 rijdt tijdens de werkzaamheden niet. Tram 34 rijdt ook niet vanwege de zomerdienstregeling.

Kijk hier voor de gevolgen voor tram 2.
Kijk hier voor de gevolgen voor tram 3.
Kijk hier voor de gevolgen voor tram 4.
Kijk hier voor de gevolgen voor tram 12.

Bereikbaarheid HMC Westeinde

Vanwege de werkzaamheden op de Lijnbaan kunnen de trams tijdelijk niet bij de tramhalte HMC Westeinde stoppen. HMC Westeinde blijft wel bereikbaar maar houd rekening met een langere looproute. 

  • Met tram 2; in- en uitstappen bij halte Brouwersgracht (van tram 6). Ca. 450 m. lopen via de Prinsegracht, maak gebruik van de achteringang van het ziekenhuis
  • Met bus 33; in- en uitstappen bij de tijdelijke bushalte HMC Westeinde op de Prinsegracht. Ca. 200 m. lopen naar achteringang van het ziekenhuis
  • Tram 6; in-en uitstappen bij halte Brouwersgracht. Ca. 450 m. lopen via de Prinsegracht, maak gebruik van de achteringang van het ziekenhuis
  • Pendelbusje 43 (geschikt voor 8 personen/bestemd voor minder mobiele reizigers), dit busje rijdt tussen halte Gravenstraat (tijdelijk eindpunt tram 3) en de hoofdingang van HMC Westeinde.
  • Bus 25; uitstappen bij halte Brouwersgracht. De bushalte Brouwersgracht in de richting van Vrederust is tijdens de werkzaamheden verplaatst naar de halte van tram 6 op de Brouwersgracht (ca.350 m. lopen). Maak gebruik van de achteringang van het ziekenhuis.

Toegankelijkheid halten, trams en bussen tijdens de werkzaamheden

De omleidingen hebben invloed op de toegankelijkheid van halten, trams en bussen:

  • Tram 2 rijdt tijdens de werkzaamheden met rood/beige trams (GTL). Deze trams zijn niet toegankelijk voor reizigers met een rollator of in een rolstoel of scootmobiel.
  • Tijdens de werkzaamheden rijden alleen tram 2 en 6 door de tramtunnel. Beide tramlijnen rijden met rood/beige trams (GTL) dat betekent dat de halten in de tramtunnel tijdelijk niet bereikbaar zijn voor reizigers in een rolstoel of met een rollator. Bus 33 en tram 3 en 4 stoppen wel vlakbij de halten in de tramtunnel (halte Grote Markt: bus 33, halte Kalvermarkt-Stadhuis: tram 3 en 4 en halte Centrum: tram 3)
  • Voor minder mobiele reizigers die met tram 3 uit Zoetermeer naar het HMC Westeinde willen reizen, rijdt een 8-persoons pendelbusje. Dit busje is toegankelijk voor reizigers in een rolstoel. Het pendelbusje rijdt tussen het tijdelijke eindpunt halte Gravenstraat van tram 3 en de hoofdingang van HMC Westeinde. Het busje rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 20.00 uur. Het busje rijdt zonder vaste vertrektijden.
  • De route van tram 3 wordt gesplitst: op het deel van Loosduinen naar het haagse Centrum (halte Grote Kerk/Centrum) gaat bus 33 rijden. Deze bus stopt zoveel mogelijk in de buurt van de vervallen tramhalten. Alleen richting Loosduinen kan de bus niet stoppen bij halten Fahrenheitstraat en Goudenregenstraat. Reizigers met een rollator of een hand aangedreven rolstoel kunnen gebruik maken van bus 33. Reizigers met een rolstoel kunnen gebruik maken van de middelste deur. Op verzoek bedient de chauffeur een uitschuifplank. Elektrisch aangedreven rolstoelen en scootmobielen zijn in bus 33 helaas niet toegestaan.

Informatie over de werkzaamheden

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden die worden uitgevoerd, kijk dan op https://www.htm.nl/werkzaamheden. Daar kunt u lezen welke werkzaamheden waar worden uitgevoerd. Ook op www.bereikbarestad.denhaag.nl vindt u alle informatie.

Heeft u nog vragen? Vul dan het reactieformulier op deze website in via www.htm.nl/klantenservice of bel 0900-484636 op werkddagen tussen 8.00 - 20.00 uur en in het weekend tussen 9.00 - 17.00 uur.
Buiten deze tijden kunt u direct contact opnemen met onze aannemer op 06-51573933.